Pre-Amp Project

De uitstekend werkende KT 88 stereo eindversterker uit een vorig project is zo eerlijk met het weergeven van details dat kwaliteitsverschillen van CD of MP3 soms de reden zijn “iets te willen regelen”. Omdat er alleen een volumeregelaar op de KT 88 eindversterker aanwezig is valt er niets anders te regelen dan het volume.
Om die reden, na lang overwegen, heb ik toch maar besloten er iets aan te gaan doen en een pre-amp te ontwikkelen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Het uitgangspunt moest zijn, dat de pre-amp in lijn moest worden ontwikkeld met dezelfde kwaliteit als van de eindversterker, ook met buizen en hij moest ook nog representatief worden.

Net als bij de start van de bouw van de KT 88 eindversterker heb ik eerst koper geselecteerd, laten zetten bij een metaalverwerkend bedrijf en toen verder bewerkt tot een bruikbare behuizing.
Heel veel werk, maar het eind resultaat mag hierbij gezien worden. Met alleen een mooie behuizing wordt het doel niet bereikt. De pre-amp als schakeling moet er nog wel even ingebouwd gaan worden. De diverse foto’s geven de vorderingen aan van een kaal chassis tot een gevulde doos. Er moesten veel onderdelen en montagemateriaal geplaatst worden in de kleine ruimte. Met passen en meten is dit helemaal perfect gelukt.