Orange AD 30TC Relais Mod

Relais probleem
De Orange AD 30 TC (dual channel) versterker, geprezen om zijn ruime regelmogelijkheden heeft toch een kleine probleempje. Het blijkt dat, in de prakrijk deze versterker in combinatie met een voet schakelaar niet altijd van kanaal wil wisselen als u dat wel wil.
Bij de ontwikkeling van deze versterker blijkt dat er toch wat te simpel over deze functionaliteit is nagedacht. Men koos er voor de gloeidraadspanning gelijk te richten wat in de praktijk per definitie een te lage voedingsspanning voor de twee 5 volt relais op levert welke samen het omschakelen zorgen.
Het komt voor dat de voedingspanning van het lichtnet aan de lage kant is en dat, samen met een te lage werkspanning voor de relais en het spanningsverlies over de voet pedaal kabel dit schakel probleem ontstaat.
Hoe moeilijk is het dit probleempje op te lossen?
Op de diverse fora werd is er al het nodige over dit probleem gezegd maar, een definitieve oplossing is nog niet gegeven. ACDC Repair heeft een methode gevonden om dit probleempje de wereld uit helpen. Een door ACDC Repair gemaakte module die op de hoofdprint wordt geplaatst (zonder de hele versterker te hoeven demonteren) zorgt voor voldoende spanning om de relais altijd te laten schakelen.