6V6 Project

ACDC Repair heeft een nieuw versterkerontwerp waar gebruik gemaakt wordt van een 6v6 eindtrap. Deze nieuwe, kleine versterker van hoge kwaliteit geeft 18 watt af.
Dit prototype is momenteel voor eigen gebruik en heeft daarom een open afwerking zoals op diverse foto’s te zien is. Dit is gedaan voor service doeleinden, om meerdere typen buizen in de versterker te kunnen plaatsen en deze op een makkelijke manier in te kunnen regelen. De diverse eindbuizen zijn op deze manier eenvoudig te controleren via de rode en zwarte aansluitingen tussen de eindbuizen.
Om deze versterker universeel te kunnen gebruiken is er gekozen voor een ontwerp dat geen gain-regeling kent, maar bijzonder clean is met een mooie, volle toon over het gehele audiospectrum.
Een duidelijk, eerlijk en open geluid is een belangrijke voorwaarde bij het controleren van elektronische muziekinstrumenten en effecten. Een “effect loop” met de zelfde hoogwaardige eigenschappen is daarom uiteraard ook aanwezig in dit ontwerp. Alle gangbare impedanties zijn kiesbaar voor de meest voorkomende luidsprekers.
Op de reeks foto’s is het verloop van het constructieplan te zien. Vanaf de losse onderdelen in een geconstrueerd chassis tot een volledig werkende versterker. Zoals in alle ontwerpen van ACDC Repair is er veel aandacht besteed aan het voldoen aan onze hoge constructie- en veiligheidsstandaarden.
De “point to point” manier van construeren garandeert een betrouwbare en stabiele versterker. Om dit niveau van betrouwbaarheid te realiseren is er in dit ontwerp voor een overbemeten ringkern voedingstransformator en een zeer speciale uitgangstransformator gekozen.
Er zijn verschillende “klassen” te kiezen om eindbuizen te testen of om verschillen in kwaliteit te demonstreren. De bijzonder praktische ACDC Repair “balanced bios” regeling is in dit ontwerp opgenomen. Deze regeling leveren wij ook los als modificatie, meer informatie hierover is te vinden op onze producten pagina
Om de versterker goed en mooi stil te krijgen is er een extra ringkerntransformator met een gestabiliseerde en rimpelvrije 12 volt gloeistroomvoeding ingebouwd.
Bij de instrumenten ingang zijn twee schakelaars geplaatst, één voor een “high pass” functie en de andere voor een schakelbare ontkoppeling in de voorversterker. Deze laatste functie is karakterbepalend, vooral bij het gebruik van akoestische instrumenten of basgitaren.
Ondanks dat dit versterkerontwerp momenteel alleen door ons voor service doeleinden gebruikt wordt is deze ook op bestelling te koop. De commerciële uitvoering van deze versterkers wordt uiteraard wel compleet geleverd als top of combo naar keuze.
Mocht u geïnteresseerd zijn en meer informatie over de prijs of techniek willen, dan kunt u altijd via onze contact pagina op de website snel en eenvoudig contact met ons opnemen.